انت الان في قسم تقنيات الاشعة

مقالة بعنوان : "اللحوم المصنعة مثل اللانشون و أثرها على صحة الإنسان " للدكتور عياد عبد السلام عياد تاريخ الخبر: 04/10/2025 | المشاهدات: 25

مشاركة الخبر :

تحقيقا لاهداف التنمية المستدامة

مقالة بعنوان : "اللحوم المصنعة مثل اللانشون و أثرها على صحة الإنسان " للدكتور عياد عبد السلام عياد

تم عمل تحاليل لجميع انواع اللانشون سواء اللانشون المحلي، المستورد، ثمن مناسب و ثمن غالى ٥٠٪ منهم كانوا خارج المواصفة في التحاليل الميكروبيولوجية أما في التحاليل الكيميائية فللأسف كانوا أيضا غير مناسبين ففي تحليل نسب البروتين ونسب الدهون كانت نسب الدهون عاليه جدا و نسب البروتين، و لذلك قيمته الغذائية منخفضة جدا جدا جدا.
هل اللانشون يسبب السىرطان فعلا؟
دا تقرير رسمي من منظمة الصحة العالمية (WHO) والوكالة الدولية لبحوث السىرطان (IARC) بتثبت ان اللانشون مسبب للسىرطان.
التقرير ده بيأكد إن اللحوم المصنعة مثل اللانشون، السلامي، النقانق… اتصنّفت إنها مسىرطنة للإنسان (Group 1)، يعني فيه أدلة قوية إنها بتزوّد خطر الإصابة بسىرطان القولون والمستقيم.
كل 50 جرام لانشون (شريحتين تقريبًا) بتتاكل يوميًا ممكن تزود خطر السىرطان بنسبة 18%.
الخَطر بيزيد مع الكمية ومع الاستمرار في الأكل..
*ملحوظة: التقرير بيتكلم عن اللانشون المطابق للمواصفات القياسية اصلا
اللانشون غير مناسب لصحة الإنسان
يعني اللانشون اتساوى في رفع نسبه الاصابه بالسرطان مع السجائر والمخدرات

_____________________
جامعة المستقبل الجامعة الاولى في العراق